adres
Door: Leotien
Blijf op de hoogte en volg Leotien
16 Februari 2006 | Macedonië, Kumanovo
Dobro Utro!
ja ik ga met sprongen in mn macedonisch vooruit:):):)
Nog even snel een verhaaltje voordat we echt aan de slag moeten. Ik ben nu weer op het kantoor van IPK en zometeen gaan we beginnen met het uitdelen / verspreiden van het tijdschrift dat ze maken.
Gisteravond heb ik mn eerste officiele activiteit al gehad. Ik ben met Bosko (medewerker IPK) naar een boek presenatie geweest dat gesponserd werd door IPK. Het boekje bleek een soort afsluiting te zijn van een reeks inter-etnische (natuurlijk) poezie avonden die georganiseerd waren door een Roma organisatie. Ik verstond er uiteraard geen woord van maar de gedichten werden eerst in de 'eigen taal' gelezen ( roma, servisch, albanees) en daarna in het macedonisch. Er was ook nog een roma kleuterklas die liedjes zong en een broer en zus die piano speelden. Het laatste liedje wat ze speelden......de hongaarse dans!!! Carola, Anet: Benjamin en martijn waren er geen eens maar ik dacht toch : zoek je stok!!! helaas speelden ze het dus op de piano...maar toch..
Ik heb een extra kachel gekregen in de woonkamer dus de andere gaat nu naar de slaapkamer, dus dat is al veel beter allemaal. hoe het huis in elkaar zit is een beetje raar. Het is een heel groot huis met meerder appartementen ( ik denk in totaal 4) maar volgens mij wonen er niet meer mensen dan de eigenaar en ik. en dan is het volgens mij ook zo dat zij alleen maar in het huis slapen, want in de 'tuin' staat een andere huisje waar hun keuken in is en ook een soort woonkamer. Maar ik woon op de tweede verdieping en heb een eigen voordeur etc.
Oh en de zoon heette trouwens Ivika en niet zo als ik gister schreef....hij studeert Medicijnen ( soort van dr Kovac...ER) en klassieke talen, maar wil zo als zovelen hier in het buitenland gaan werken zodra hij afgestudeert is omdat de salarissen hier zo laag zijn. Het bleek gister ook dat Ilija en Dragica nog een andere zoon hebben gehad maar die is omgekomen in het Joegoslavisch leger en nog een dochter die getrouwd is met een Sloveense politie agent...ja je komt heel ver met handen en voeten.
Mijn adres nu is:
Mr.Aleksovski Ilija
adress:11 Oktomvri 69
1300 Kumanovo
phone number:+389 31 414 516
dus alle mooie kaarten met de skyline van Rotterdam kunnen hierheen:):). Ik ga vandaag of morgen een simkaart kopen maar tot nu toe komen alle smsjes gewoon aan dus dat kan ook nog.
Zo laat ik me nu maar eens gaan inlezen in IPK.
Doei
x
Leotien
ja ik ga met sprongen in mn macedonisch vooruit:):):)
Mijn adres nu is:
Mr.Aleksovski Ilija
adress:11 Oktomvri 69
1300 Kumanovo
phone number:+389 31 414 516
Zo laat ik me nu maar eens gaan inlezen in IPK.
Doei
x
Leotien
16 Februari 2006 - 09:37
Aadje:
Haha, ben ik lekker de eerste!! Leuk om met je te praten! Ik hoop echt dat we dat vaker kunnen doen. Scriptie schrijven is ook niet alles, maar daar kom je nog wel achter ;)
Heel veel plezier daar en als je terug bent verwacht ik een Macedonische avond met eten en dans hahaha!!
Dikke kus! -
16 Februari 2006 - 20:20
Pieter&Jacomien En Julia:
Priadno Leotien!
Wat super dat je in hetzelfde huis zit als waar wij gezeten hebben. Geweldig om de verhalen te lezen. Zeer herkenbaar!
Geniet ervan, het leven in Macedonie is een stuk rustiger dan het hectische NL...
ciao, PJJ -
19 Februari 2006 - 08:11
Kristy:
Hoihoi,
al lekker op pad met IKV dus! Ben benieuwd hoe je onderzoek gaat lopen. Heel veel succes!!!
xxx Kristy
PS Dr Kovac he...?! -
19 Februari 2006 - 14:28
Pa En Tineke:
Geweldig jo dat het allemaal goed gaat en dat je nu een tweede kachel hebt. Het heeft wel even geduurd voor we je hadden gevonden want het adres wat je ons had gegeven klopte natuurlijk niet helemaal, dus dat moesten we eerst uitzoeken. Met de hulp van Bert is het dan toch nog gelukt. We zullen je volgen bij je spannende avonturen. Liefs en een kus van ons -
19 Februari 2006 - 19:11
Carola (en Familie):
Ha Tinus,
Zo te lezen heb je het wel naar je zin! Gelukkig! Ook fijn dat je daar zo gastvrij ontvangen bent en al mensen hebt leren kennen. En dat ze de Hongaarse dans speelden! Hoe weten die mensen dat? :P Hier ook alles goed. Ff een schaatsupdate: gister Erben brons en vandaag Marianne Timmer goud op de 1000 m. Nou, meid, heel veel plezier daar met alle belevenissen en ontdekkingen en ook nog een beetje aan je onderzoek werken natuurlijk! :) Veel liefs uit OBL, ook van m'n ouders, Carola